ELECTROLUX

COLD, DRY, FAST, ACTICE RAY 254nm UV STERILIZATION DEVICE

STERON UV-C82 Sterilization Device, makes sterilization with 254nm UV-C (Ultraviolet short wave) cold radiation and required UV dose for eachmicroorganism family can be set digitally. Device has a "Dose Time Off" system which electronically controls the sterilization time and stops the UV radiation automatically at the end of the sterilization time. Electronic card and microcontroller which is connected to Security System, controlls the UV-C radiation and prevents from UV radiation leakage.

STERON UV-C 82, with 254 nm radiation, ozone gas (O3) and electron shower it performs %00,99 rate sterilization rate between 100sec and 2700sec. This effect which creates electron shower has a 0.072mV potential.Above (Over) the 0.023mV microorganisms are destructed and it prevents from creating micro shadows. It creates a potential on the material so that all parts f the material will be sterilized. There is no need to rotate the material.

STERON UV-C 82 makes the sterilization at room temperature ( 15C-40C). It does not creates heat. There won t be any metal fatigue, corrosion, rust, yellowing or oxidation on the material. Front door glass won t pass any UV rays, and you can see inside the cabinet during sterilization. Portable and sterilizable sterilization tray independent of the equipment.

Индивидуално Производство и увоз и Трговија  со Опрема за Стерилизација на Електролукс Д.Палензо

Нашата единствена компетентност е во развојот и производството на поединечни производи, во UV, LED-UV или IR технологија.

Тесно соработуваме со OEM и деловни партнери од хемиската индустрија кои произведуваат мастила за печатење, премази, лепила или заптивки. Ги разбираме барањата на нашите клиенти и барањата на пазарот. Ги препознаваме знаците на времето - и поставуваме технолошки трендови. Во нашите лаборатории за истражување и производство, ја развиваме утрешната технологија за стврднување и сушење - како и индивидуално приспособени UV решенија за нашите клиенти.

Сè од еден извор и од едно место  во Македонија и тое е Битола Манастири.

Ние продаваме најголемо значење на квалитетот на нашите производи и производи кои ги продавме од нашите партнери . И бидејќи е од суштинско значење високотехнолошкиот систем за лекување да може да биде добар само како неговите клучни компоненти - ние едноставно ги произведуваме самите!

Во рамките на групата Електролукс Д.Палензо, ние не произведуваме само високотехнолошки електронски материјали и продавме опрема од нашите партнери за нашите системи за стврднување и сушење. Нашите подружници и партнери го произведуваат и срцето на секој уред, UV или IR ламба. Ултрачистиот кварц е суровина за најчистото кварцно стакло кое е неопходно за производство на нашите висококвалитетни светилки.

Исто така, во врска со LED технологијата, сакаме да се погрижиме нашите клиенти да добијат ништо друго освен најдобрата можна единица за лекување. Затоа, сите LED уреди се дизајнирани и склопени во нашите централи во најсовремени производствени погони кои ги исполнуваат најновите стандарди за слабо производство и квалитет.

Системите за сушење на Електролукс Д.Палензо се опремени со алуминиумски рефлектори со специјално развиени геометрии кои се разликуваат според примената за која се дизајнирани. За подлоги чувствителни на температура се користат дихроични рефлектори. Во тие се обложени со испарување до 70 единечни слоеви и се способни да го апсорбираат несаканото IR зрачење и да го рефлектираат УВ зрачењето кое е неопходно за УВ стврднување (Технологија на ладно огледало).

Само комбинацијата на сите овие индивидуални висококвалитетни компоненти гарантира сигурен и ефикасен процес на стврднување со УВ.

Произведено во Македонија и нивните Партнери.

Производите на Електролукс Д.Палензо се резултат на германската и македонска изработка - од дизајн инженеринг до изработка. Се потпираме на висококвалификуван кадар и на наш сопствен хардвер и софтвер по нарачка за да ги исполниме највисоките стандарди за квалитет. Како резултат на ова, ние сме во состојба да ги снабдуваме нашите клиенти со производи од високата класа.

Покрај ова, помагаме да се зајакне Македонија како производствена локација. е компанија со сеопфатна шема , ние работиме заедно со неколку универзитети и партнери од хемиската индустрија за да се осигураме дека името Електролукс Д.Палензо и терминот „Произведено во Македонија“ продолжуваат да значат истакната технологија и највисоко можно квалитет.

http://www.electroluxpalenzo.mk/index.php?option=com_docman&Itemid=68

 

USAGE AREAS: The best and quick sterilization solution for the Hospital, Dentists, Gaynecology, Polyclinics, Clinics, Circumcise Clinics, Doctor Consulting Rooms, Emergency Surgery requirements.

PHYSICAL PROPERTIES: (for standard device ) outer dimensions 500x350x270 mm ,Weight :12 kg ,
Power consumed during operation 30 W. Life of UVC 3000 hours and it can be change by easily.